ROTS | We Rock HR > Het team

In 2004 is Rots opgericht door Petra van Leeuwen met het doel om gezonde relaties tussen werknemers en werkgevers te stimuleren. Petra is er altijd nog van overtuigd dat een gezonde relatie simpelweg meer oplevert. Met haar jarenlange ervaring in HR en als ondernemer, heeft Petra de rol als ★Inspirational Rockstar★ binnen Rots. In deze rol inspireert zij andere ondernemers en HR professionals met haar persoonlijke blog, coacht zij graag tijdens een wandeling op het strand en is zij een netwerker pur sang.

Na jaren een mooie klantenkring te hebben opgebouwd is in 2020 Claire Hebels het team komen versterken om naast HR opdrachten de operatie van Rots te leiden. Als ★Organization Rockstar★ vindt Claire het belangrijk dat HR professionals als Rocksterren aan het werk kunnen bij onze klanten. Als je Rots inhuurt voor je HR, dan weet je zeker dat de klus wordt geklaard. Dan is het belangrijk dat het binnen onze eigen organisatie ook goed geregeld is. Claire zorgt daarvoor.

In 2022 is Yvette White erbij gekomen en is het management team van Rots compleet. Ook Yvette heeft naast haar inzetbaarheid op HR opdrachten een tweede focus binnen Rots, als ★Commercial Rockstar★ Yvette neemt alle sales en marketing activiteiten binnen Rots voor haar rekening. Met haar praktische en realistische insteek helpt zij graag klanten naar de oplossing die het beste past. Een true believer in het vertalen van HR gedoe naar een praktische oplossing!

Het team achter ROTS

Petra
★ Inspirational Rockstar ★

Hoe komen we sámen verder? Een oordeel vindt meestal de oorsprong in jouw eigen historie.

Het begon bij m’n vader, hij begon voor zichzelf. Ik zag dat helemaal niet zitten. Waarom? Al die onzekerheid! Toen zag ik het plezier dat hij had in het ondernemen. Ik zag het bedrijf groeien. Er werden mensen uit het sociale netwerk ingezet om te helpen. Wat een energie! Daardoor is mijn ondernemersbloed aan het stromen gebracht. Mijn talent is dat ik voor iedereen blij kan worden. Ik zie ook het glas halfvol. Een bijna leeg glas is voor mij het begin van een vol glas. Denken in overvloed dus. Dat gaat niet automatisch. Dat ik in HR werkzaam ben komt voort uit mijn behoefte om de wereld mooier te kleuren. Daar zit mijn grote WHY. Geïnspireerd door anderen probeer ik zelf iedere dag weer te leren om niet te oordelen. Niet altijd makkelijk. Hoe komen we sámen verder? Een oordeel vindt meestal de oorsprong in jouw eigen historie. Het heeft niets met de ander te maken en alles met jou. Hoe mooi zou het zijn als steeds meer mensen dat bij zichzelf herkennen? Dan heb je toch een stuk minder ‘gedoe’? Ik kan dus mijn talent combineren met waar ik blij van word. Dat is 1+1=3.

petra@rotsvanleeuwen.nl

Claire
★ Organization Rockstar ★

Ik ben een HR generalist én een bouwer. Daarom help ik graag organisaties die in beweging zijn bij hun weg naar groei en professionalisering. Dat doe ik als HR professional. Door de juiste vragen te stellen om te begrijpen waarom het gaat zoals het gaat en waarom mensen dingen doen zoals ze het doen komen we tot de kern. Met als doel om ervoor te zorgen dat iedereen het werk kan doen in een heldere, efficiënte en gelukkige omgeving.

Eigen verantwoordelijkheid, daar geloof ik in. Van zowel de werkgever als de werknemer. Heb je het niet naar je zin? Doe er iets aan. Ga in gesprek. Omdat ik positief ingesteld ben, weet ik ook altijd het goede te benoemen. Dat daar balans in is vind ik heel belangrijk. Het positieve, stoere en zachte van Rots spreekt me enorm aan. Zorgen voor veiligheid door het onbespreekbare bespreekbaar te maken.

Yvette
★ Commercial Rockstar ★

"Mensen floreren wanneer ze op de juiste plek zitten. Dit geldt zowel als in een huwelijk, vriendschap of huis en dus ook in een baan. Samen met een organisatie zet ik strategisch workforce management en employee branding in om de vragen te beantwoorden; zitten de juiste mensen op de juiste plek? En wanneer dit niet zo blijkt te zijn, weten we wel wat voor talenten we nodig hebben en waar we ze vandaan gaan halen? En de mensen die op de juiste plek zitten, hoe gaan we deze behouden? Dit is vaak voor een organisatie een confronterende klus, maar tegelijk zo ontzettend waardevol wanneer je een nieuwe of herplaatste werknemer fluitend door de gang ziet lopen. Hier haal ik mijn voldoening uit”.

Jette
★ Dynamic Rockstar ★

Wat ik heb meegenomen uit de periode dat ik leiding aan mijn team gaf is dat ik blij word van werken met mensen. Juist omdat ik daar veel energie van krijg heb ik later alsnog voor HR gekozen. Om niet alleen naar die ene medewerker of dat ene team te kijken. Maar alle individuen binnen een organisatie. En alle aspecten van die individuen. Om zo in combinatie met de belangen van de organisatie een hernieuwde focus te laten ontstaan. Ik heb mezelf altijd uitgedaagd en daar veel door gewonnen in ervaring en zelfkennis. Juist door mijn grenzen te onderzoeken en verleggen blijf ik leren. En daar help ik ook een ander bij. Verder weet je al snel wat je aan mij hebt, doordat ik doe wat ik zeg, duidelijk en loyaal ben.

Ik sta voor winst voor iedereen. De weg naar die beloning toe; zowel voor de organisatie als de mens vind ik een mooie uitdaging! Met een realistische blik help ik beide partijen de juiste stappen te zetten om hun wensen om te zetten naar een gezamenlijk doel.

Frauke
★ Resourceful Rockstar ★

Wil jij weten wat er nodig is om je bedrijf te laten groeien? Daar kan ik bij helpen.
Ik geloof erin dat HR de wortels van de organisatie zijn. Als je dit goed plant en voedt zal het groeien.

Ik ben erg nieuwsgierig aangelegd en wil van alles iets weten, maar verdieping zoek ik altijd in de mens. Wat maakt ons wie we zijn en waarom doen we wat we doen? Dat zoek ik graag uit. Met mijn open en positieve houding kijk ik wat er leeft binnen een organisatie. Ik durf creatieve manieren te bedenken om de mensen en de organisatie verder te helpen. Door mijn brede ervaring in teamdynamieken heb ik geleerd om met oog voor alle betrokkenen te kijken naar hoe we de volgende stap kunnen nemen.

Mijn doel is het maken van verbindingen. Verbindingen met organisaties maar ook kijken naar hoe de mensen zich aan de organisatie verbinden. Met mijn kritische blik zoek ik naar de balans tussen de waarde voor de mensen en de organisatie.

Helen
★ All-round Solid Rockstar ★

Als onderdeel van het team van Rots adviseer ik diverse organisaties op het gebied van HR vanuit de overtuiging dat wanneer mensen duidelijkheid en veiligheid ervaren, zij het beste van zichzelf mee kunnen brengen op de werkvloer.

Ik hou ervan uiteenlopende vraagstukken te vertalen naar concrete praktische oplossingen. Mensen kennen mij als iemand die down to earth is en in alle rust luistert, analyseert en doorvraagt. Door rustig te luisteren wordt de kern van vraag helder. Van daaruit verkennen we samen de oplossingsrichtingen en maken we het concreet. Met een duidelijk doel voor ogen bouw ik mee aan het gewenste resultaat.

Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit advisering op het gebied van verzuimpreventie, arbobeleid en arbeidsvoorwaarden, het samenstellen of actualiseren van personeelshandboeken en functieprofielen en salarisverwerking. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van het office management op het Rots hoofdkantoor.

Iris
★ Next-Gen Rockstar ★

Tijdens het eerste jaar van de opleiding Human Resources Management ben ik erachter gekomen dat er veel verschillende HR werkzaamheden zijn. Na een jaar in de studieboeken kijk ik er erg naar uit om praktijkervaring op te doen om te oriënteren op deze werkzaamheden. Op deze manier weet ik na de stage welke activiteiten mij het meeste aanspreken en kan ik mij focussen op de werkzaamheden die het beste bij mij passen.

ROTS is hier de perfecte plek voor.

De sterke, fijne en menselijke uitstraling van ROTS spreekt mij ontzettend aan. Het was dan ook zeker geen moeilijke keuze om contact op te nemen voor een mogelijke stageplek. Ik ben er zeker van dat ik bij ROTS kan groeien en leren. Andersom hoop ik dat ik ook mijn steentje bij kan dragen!

Judy
★ Office Rockstar ★

Ik ben een echt mensenmens en voor een carrière-switch was het voor mij erg logisch om in de HR te gaan werken. Wat verbindt ons als mensen, maar ook als organisatie? Wat is ervoor nodig om een gezonde samenwerking tussen werknemer(s) en werkgever(s) te behouden? Dit zijn voor mij interessante vraagstukken.

Ik ben goed in het scheppen van orde in de chaos. Dat doe ik in het team van Rots als office manager. De sfeer en werkomgeving vind ik erg belangrijk en met mijn enthousiasme zorg ik ervoor dat de dagelijkse gang van zaken voor onze Rots Rockstarts soepel verloopt.

In onze maatschappij zitten we soms wat vast in de vaste protocollen en regeltjes, hoewel we deze kaders soms nodig hebben werken die niet altijd even goed in iedere situatie. Wat meer outside the box denken en met creatieve oplossingen een vraagstuk aanpakken past meer bij mij. Binnen Rots krijg ik deze ruimte en leer ik iedere dag weer iets nieuws over het dynamische HR.