De start van het nieuwe jaar

De start van het nieuwe jaar is symbolisch een mooi moment om te starten met nieuwe doelen, maar het leuke aan goede voornemens is dat je er eigenlijk elk moment mee kan beginnen. Ben je het weer even kwijt, wees dan niet te streng voor jezelf, vergeet niet dat je altijd weer opnieuw kan beginnen!

Afgelopen dinsdag hebben wij tips gedeeld om jouw goede voornemens ook echt vol te houden. Vandaag delen we opnieuw drie tips in de hoop dat het je zal ondersteunen:

  1. Zoek sociale steun. Vraag eens rond in je vriendenkring of er iemand dezelfde doelstelling heeft. Zo kan je elkaar motiveren, steunen en vaak zelfs samen het goede voornemen uitvoeren.
  2. Beloon jezelf. Het kan lastig zijn om goede voornemens vol te houden, het vergt motivatie, discipline en doorzettingsvermogen. Je bent goed bezig, je verdient een beloning! Door goed gedrag te belonen, zal je het langer volhouden.
  3. Maak goede voornemens leuk. Luister naar je favoriete muziek of podcast tijdens je wandeling of bak na een succesvolle maand een gezond lekkernij, zoals bananenbrood of snickers gemaakt van dadels, pindakaas en pure chocola. Verantwoord genieten!


Chantal Knoester

Door: Chantal Knoester