Dromen dwars door Corona heen…

Veel mensen hebben een droom. Samen met die droom hebben ze ook de gedachte: “ik geloof niet echt dat ik deze droom kan bereiken” opgenomen in hun systeem. Als je dat gelooft, dan is actie nemen lastig.

Waarom niet? De droom is misschien te groot, of te ver weg en lijkt volkomen onbereikbaar. Je vertelt jezelf misschien allerlei redenen waarom jij jouw droom niet zou kunnen bereiken. Je hebt er geen geld voor, je hebt er de hersenen niet voor, je bedrijf is nog niet zo ver, je hebt de verkeerde ouders gehad, je medewerkers luisteren niet of je baas is veel te eigenwijs, je bent nu te oud, je bent nog te jong enz. enz.

Meestal zijn wij heel goed in het kunnen opsommen van redenen waarom wij onze droom niet zouden kunnen halen.

De werkelijke reden dat je niet meer gelooft in je droom is dat wij als volwassenen geleerd hebben niet meer te durven geloven in onze wensen. Wij hebben in het proces van opgroeien zo vaak gehoord “dat kan niet” en “doe maar gewoon”.

 

Hoe mooi zou het zijn, als we nu in dit verse jaar weer opnieuw gaan durven dromen? Groots, of juist klein. Dromen van een succesvol 2021. Samen dromen geeft een boost geven aan motivatie waardoor men hetzelfde werk doet met meer plezier. En meer werkplezier leidt tot meer productiviteit en minder ziekteverzuim.


Petra Van Leeuwen

Door: Petra Van Leeuwen

”Betrokken mensen voelen zich gewaardeerd, gewaardeerde mensen vergroten de waarde van de organisatie”. We houden het graag simpel en scherp.

Wanneer maken we een afspraak?