Een R.O.T.S. kwartiertje

Antilliaans kwartiertje, Leids Kwartiertje, Haags kwartiertje… R.O.T.S. kwartiertje?

Zelf hoorde ik voor het eerst over een “kwartiertje” toen ik op Curaçao kwam. Heerlijk vond ik het Antilliaanse kwartiertje. Iets uit het Caribische leven wat me wel paste. Ik herinner me nog de dag waarop de container werd uitgeladen door een verhuisbedrijf. Terwijl ik met een Hollands tempo van start ging waren de medewerkers van het verhuisbedrijf zo slim om een veel rustiger tempo aan te houden zodat ze het werk ook konden afmaken op één dag.

Naast de temperatuur is ook de luchtvochtigheid zo anders op het eiland dat het verstandig is om je ritme aan te passen. Dat merkte ik na de ochtend, terwijl zij nog rustig door konden gaan was het voor mij op. Een goeie les, en zowaar dat kwartiertje paste prima bij me.

Je was nooit ergens te laat, want je werd niet op tijd verwacht.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

Niets voor Nederlanders, dacht ik.

Toch als je een onderzoekje doet blijkt dat het gebruik van een ‘.. kwartiertje’ ook voorkomt in Nederland. Zo kennen Leidse studenten het Leids kwartiertje. Daar betekent het dat alle colleges een kwartier later beginnen dan gepland. Dat is zo’n beetje bij ieder ingeroosterd college het geval. Ook in Maastricht en in Leuven kennen ze zo’n kwartiertje en beginnen de colleges vijftien minuten later. In Den Haag bestaat er een Haags kwartiertje, maar dat heeft niets met studeren te maken.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

Het Haags kwartiertje is door ADO-fans bedacht in de jaren ’50.

Sindsdien juichen de supporters van de voetbalclub nóg harder vanaf de 75-ste minuut, om zo te zorgen dat het team alles uit die laatste vijftien minuten haalt.

Ook mooi!

En in Delft, las ik, heeft de gemeente sinds 2016 ook een Delfts kwartiertje. Dit is een kort moment voor elke commissievergadering waarin raads- en commissieleden vragen kunnen stellen aan het college. Dit gaat vaak over actuele onderwerpen die pas later op de vergaderagenda staan, of over onderwerpen die maar voor één of twee fracties interessant zijn.” Het Delfts kwartiertje betekent bij de gemeente dus dat ze éérder beginnen, terwijl de meeste kwartiertjes gaan over uitloop of uitstel.

Dan wil ik toch serieus overwegen om een R.O.T.S.- kwartiertje te introduceren. En dan niet omdat ik graag een excuus heb om te laat te komen. Niet omdat ik voor- of achteraf nog allerlei vragen door wil nemen. Nee, juist om alle werkgevers in Nederland te inspireren. Om ze aan het denken te zetten.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

Wat is je droom? Waarom ben je ooit begonnen met het werk wat je doet? Waar ga je naar toe? Wat drijft jou en je onderneming?

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

Op onze laatste Inspiratiesessie stonden we stil bij je eigen script. Wat is zichtbaar, en wat speelt er “onderwater” bij een ijsberg als metafoor. Of de boom die boven laat zien wat er onder de grond is vastgelegd. Waarmee worden jouw wortels gevoed?

Bij de afsluiting vertelde ik het verhaal over een Joodse dame die als jong meisje het kamp in werd gevoerd. Samen met haar broertje. Hij was zijn schoenen verloren en ze sprak hem als een oudere zus toe, berispend en corrigerend. Toen ze het kamp uitkwam nam ze zich voor: “Ik zal nooit meer iets zeggen, ergens mee eindigen, wat het niet de “laatste” woorden kunnen zijn.” Haar broertje heeft ze nooit meer gezien, hij heeft het kamp niet overleefd.

Op mijzelf heeft dit verhaal veel indruk gemaakt, daarom deel ik het hier nogmaals. Nu hoop ik niet dat u iemand dierbaar verliest, maar hoe mooi zou het zijn als we allemaal een extra ROTS-kwartiertje nemen om na te denken over hoe we iemand achterlaten. Welke woorden laten we achter als wij de ruimte verlaten?

We zijn als mens gewoontedieren, maar we hoeven geen hapklare brokken. Bewust worden, je bewust zijn van jezelf, van je eigen script. Het is een mooie ontdekkingsreis met vondsten van onschatbare waarde. Zeker als werkgever.

Ik geloof dat betrokken mensen zich gewaardeerd voelen, en gewaardeerde mensen vergroten de waarde van de organisatie.

Met welke woorden laat jij de ander achter? Gebruik je eigen ROTS-kwartiertje.

Deel je verhaal, deel je droom. Nodig je team uit om dit ook te doen, moedig ze aan om hardop te denken. Creëer veiligheid. En geniet. Geniet als mensen er plezier in krijgen. Geniet van de glans in hun ogen. Weet dat je dan de juiste snaar hebt geraakt, dat je de bevlogenheid hebt aangewakkerd.

En durf je zelf de vraag te stellen, wat heb ik nog te doen als die ogen niet glanzen, de ogen van mijn team, de ogen van mijn partner, de ogen van mijn kinderen…de ogen van mijzelf als ik in de spiegel kijk.

Want misschien………..heb je nog wel het meeste te vertellen aan jezelf.


Petra Van Leeuwen

Door: Petra Van Leeuwen

”Betrokken mensen voelen zich gewaardeerd, gewaardeerde mensen vergroten de waarde van de organisatie”. We houden het graag simpel en scherp.

Wanneer maken we een afspraak?