Even voorstellen: Lisette Overduin – Jansen

Graag stellen we Lisette Overduin – Jansen voor, één van de Rots Vertrouwenspersonen:

“Na een reset voor Lisette, waarin ik tot mezelf kwam en waarin ik de tijd heb genomen voor mijn jonge kinderen, heb ik mijn eigen coachpraktijk opgericht – www.groeisamen.nl – en ben ik aangesteld als Centrale Vertrouwenspersoon bij een grote gemeente.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een vertrouwenspersoon is dat je een luisterend oor kan bieden. Maar je moet zeker ook lef hebben. Lef om de melder te ondersteunen in alle situaties, op iedere plek en in ieder gezelschap. Als vertrouwenspersoon laat ik mij niet (af)leiden door hiërarchie. De medewerker leunt op de vertrouwenspersoon en moet ook echt op mij kunnen bouwen. Ik sta naast de medewerker. Met zelfvertrouwen.

Mijn ervaring als coach komt mooi van pas bij mijn functie als vertrouwenspersoon. Ik volg het tempo van de ander. Een vertrouwenspersoon levert een belangrijke bijdrage aan een veilige werkomgeving. Dat is echt de basis voor iedere organisatie. Dit vind ik terug in de filosofie van Rots: ‘Veiligheid is het begin. Hier rust alles op. De belangrijkste zorg is een veilige werkplek in alle opzichten. Zowel fysiek, als de plek waar je kan zeggen wat je denkt. Waar je gehoord en gezien wordt’.”

 


Petra Van Leeuwen

Door: Petra Van Leeuwen

”Betrokken mensen voelen zich gewaardeerd, gewaardeerde mensen vergroten de waarde van de organisatie”. We houden het graag simpel en scherp.

Wanneer maken we een afspraak?