Ode aan Simon Sinek

Simon Sinek, na één Ted-talk was ik verkocht. Wat een krachtig verhaal. Zo simpel.
Laatst las ik dat hij zijn “gouden cirkel” ontdekte op het moment dat hij zelf aan anderen wilde uitleggen waarom hij zijn werk niet meer leuk vond. Sindsdien is hij “on a mission”. Hij streeft naar dat iedereen gelukkig naar zijn werk kan gaan. Toch zegt hij dat zijn verhaal houden, of ergens op een podium staan niets verandert aan de wereld. Alleen de mensen die zijn verhaal horen kunnen dat doen. Direct een mooie les in nederigheid.
Over leiderschap zegt hij: het is verantwoordelijkheid nemen voor het leven van de mensen die aan hem of haar zijn toevertrouwd. Het heeft niets met een formele positie te maken. Leiderschap betekent niet ‘in charge’ zijn, maar zorg dragen voor de mensen ‘in our charge’. Dus niet de leiding hebben, maar “onder je hoede” nemen. En dat betekent volgens hem vooral: anderen vooruit helpen.
Het draait dus vooral om de ander. Wat kan jij doen om een ander “aan” te zetten?
Wat straal je uit. Hoe kom je over?
Zelf ervaar ik iedere dag weer dat het een zoektocht is.

De juiste route om andere te helpen, de juiste woorden. Wat kan je zeggen waardoor die ander je snapt?
Voor iemand als ik zelf, met veel woorden op voorraad is het goed om zijn verhaal met regelmaat terug te
horen, te lezen of al is het maar een quote. Het dwingt stilte af en daardoor ontstaat de ruimte voor
het antwoord van de ander.

#leiderschap #geenleidermaareeninspirator #rotsvanleeuwen #hrprofessional #HR #spreuk #denhaag #onderzoeken #zonderoordeel #vakantietijd #bezinnen #spreukvoorhetweekend #simonsinek

 


Petra Van Leeuwen

Door: Petra Van Leeuwen

”Betrokken mensen voelen zich gewaardeerd, gewaardeerde mensen vergroten de waarde van de organisatie”. We houden het graag simpel en scherp.

Wanneer maken we een afspraak?