Voornemens deel 2

Vorige week hebben wij de goede voornemens van Rots met jou gedeeld. Vandaag delen we opnieuw twee tips in de hoop dat het je zal inspireren:

  1. Heb je een groot voornemen? Verdeel deze dan in kleinere, behapbare deelresultaten

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe, frisse start. In januari proberen we ons leven een beetje te verbeteren met ambitieuze voornemens. Houd jij dit makkelijk vol of laat je snel een steek vallen waardoor je jouw doel niet behaalt? In het geval van het tweede ben je zeker niet alleen. Houd het volgende in gedachten:

  • Wees realistisch
  • Kies een voornemen die je het belangrijkst vindt en focus je daar op, één ding tegelijkertijd
  • Stel slimme doelen: zeg bijvoorbeeld niet: ik wil gezond en fit zijn in 2022, zeg liever: ik wil twee keer per week een halfuur wandelen en ik wil per week twee keer vis/vegetarisch eten in plaats van vlees
  1. Durf uit je comfortzone te stappen

We bedoelen daarmee niet dat je moet gaan skydiven of wat anders extreems moet gaan doen. Dit jaar kan je bijvoorbeeld beginnen met een hobby die je altijd al wilde doen, maar waar je tot nu toe toch wat zenuwachtig voor was. Je kan op je werk zelf voorstellen om presentaties te geven of je kan met nieuwe ideeën komen.


Chantal Knoester

Door: Chantal Knoester