Zacht waar het kan, hard waar het moet.

Jaren geleden heeft één van mijn klanten dit geantwoord op de vraag om de HR afdeling eens te beschrijven. Tussen al het oranje geweld heen lees ik zo’n zelfde uitspraak over de bondscoach Sarina Wiegman. “Hard, maar ook zorgzaam. En de rust zelve, ook in de aanloop naar de finale. Dat was als speelster wel anders.” schrijft de Volkskrant afgelopen vrijdag.

Daardoor had Sarina me wel te pakken. Ze heeft het in het interview over balans, rust, zen. Vaste rituelen en structuur.

Prachtig, hoe mooi teamsporten zich lenen voor een metafoor met ons werk. We weten het al jaren, menig topsporter – ook in ons land – biedt zich aan om in de vorm van lezingen of trainingen een aandachtig publiek te vertellen over zijn of haar ervaringen. We leren graag van onze helden.

Een verhaal waaruit blijkt dat deze mensen net zo “gewoon” waren als wijzelf, en dan ineens leveren ze een bijzondere prestatie. In het verhaal in de krant wordt de bondscoach geciteerd: “We hebben een team dat er voor elkaar is, en dat werkt.” Wiegman ziet dat zo. “Er zit een enorme drive in dit team, voor iedere meter wordt er samen gestreden. En als je echt als team gaat functioneren, dan kun je meer. Dan hoef je niet altijd beter te zijn dan een tegenstander, maar dan kun je wel van iedereen winnen.”

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Hoe mooi is het als je dat tegen je team kan zeggen?

We hoeven niet de beste te zijn, wel willen we de beste prestatie leveren.

Dat dit niet “zomaar” wordt gerealiseerd blijkt ook wel uit de beschrijvingen. Net als Rome niet op één dag is gebouwd, heeft ook deze coach – met dank aan haar voorgangers – iets mogen opbouwen met het huidige damesteam. Goed functionerende teams hebben duidelijke doelen, stemmen taken goed af, vertrouwen elkaar en benutten elkaars sterke punten. Dat bereik je niet binnen een dag.

Wanneer je progressie wilt voortzetten, is herhaling noodzakelijk om het gewenste resultaat te bemachtigen. Teambuilding is dus onderdeel van een continu proces. Daarbij hoort ook het samen afsluiten – wat de Oranjevrouwen mooi met elkaar doen, ook na een verloren wedstrijd.

Uit de woorden van Sarina blijkt dat ze zich goed voorbereidt. Ze volgt mentale trainingen, om rustig te zijn en praat ook met veel coaches. Ze snapt de beweegredenen van mensen om te functioneren. De drive van iedere dag hard werken.

Als je die drive kan vangen – als je van een team een (h)echt team kan maken, dan ben je niet te houden. Duidelijkheid over de gestelde doelen, duidelijk over de kaders waar je binnen moet blijven en duidelijkheid over ieders eigen verantwoordelijkheid. Zo creëer je dus een team om trots op te zijn, een echt fijn team.

Heb je zelf ook zo’n TOP-team? Laat een kort berichtje achter, en noem je collega’s in de tekst: dan weten je collega’s direct hoe trotst je op hen bent.

Teamtraining nodig of juist een verdieping in Leiderschapsstijlen? Bij R.O.T.S. hebben we meerdere specialisten en trainers die kunnen meedenken.


Petra Van Leeuwen

Door: Petra Van Leeuwen

”Betrokken mensen voelen zich gewaardeerd, gewaardeerde mensen vergroten de waarde van de organisatie”. We houden het graag simpel en scherp.

Wanneer maken we een afspraak?