Rots in beeld vertelt het verhaal van alle rotsen. Allemaal professionals met specifieke talenten en expertises.

Petra van Leeuwen

“Het begon bij m’n vader, hij begon voor zichzelf. Ik zag dat helemaal niet zitten. Waarom? Al die onzekerheid! Toen zag ik het plezier dat hij had in het ondernemen. Ik zag het bedrijf groeien. Er werden mensen uit het sociale netwerk ingezet om te helpen. Wat een energie! Daardoor is mijn ondernemersbloed aan het stromen gebracht. Mijn talent is dat ik voor iedereen blij kan worden. Ik zie ook het glas halfvol. Een bijna leeg glas is voor mij het begin van een vol glas. Denken in overvloed dus. Dat gaat niet automatisch. Dat ik in HR werkzaam ben komt voort uit mijn behoefte om de wereld mooier te kleuren. Daar zit mijn grote WHY. Geïnspireerd door anderen probeer ik zelf iedere dag weer te leren om niet te oordelen. Niet altijd makkelijk. Dus hoe komen we sámen verder? Lees meer > 

Jennifer Elders

“Mensen gaan zich vaak pas in stress verdiepen als ze deze zelf ervaren of als er iemand met een burn-out in hun omgeving is. Het mooie van mijn vak is dat ik zoveel naar mensen toe kan brengen en ze daarmee zichzelf weer verder kunnen brengen.”
Lees meer >

Sofia Oomen

“Als coach counsellor help ik mensen om hun stip op de horizon te bereiken. Je hebt een doelstelling voor ogen maar je komt er niet. Dat kan gelden voor zowel bedrijven als individuele medewerkers. Hoe leuk is het dan om samen te bekijken hoe de doelstellingen wél behaald kunnen worden?
Lees meer > 

Marian van Koesveld

“Als performance en mental coach ga ik samen met de coachee aan de slag hoe de focus en concentratie te houden op zaken die er toe doen. Ik ben doelgericht. Het is voor mij belangrijk dat een traject een kop en een staart heeft.”
Lees meer >

Krista Minkhorst

“Ik help de leiders van morgen om het verschil te maken, om het beste uit henzelf én anderen te halen. Met als doel dat er een geïnspireerd en wendbaar team ontstaat. Als de leidinggevende gaat stralen en zijn rol pakt, gaan mensen vliegen.”
Lees meer >

Jolanda Porcel

“Ik fungeer als HR Business Partner, als sparringpartner voor directie en management. Dit doe ik vooral bij organisaties die op een kantelpunt komen en HR er niet meer even bij kunnen doen.”
Lees meer >

Claire Hebels

“Ik ben een HR generalist én een bouwer. Daarom help ik graag organisaties die in beweging zijn bij hun weg naar groei en professionalisering. Dat doe ik als HR adviseur of projectmanager.”
Lees meer >

Liesbeth van Terwisga-de Groot

“Voor mij is er een logische relatie tussen het zijn van docent Frans op een middelbare school en het verzorgen van coachtrajecten. In beide gevallen is de ontwikkeling van mensen en het maken van verbinding essentieel.”
Lees meer >

Michèle Lammers

“HR is consequent zijn, structuur aanbrengen, luisteren naar en aandacht geven aan de mensen binnen de organisatie. En een beetje opvoeden. Dat komt er ook bij kijken.”
Lees meer >

Anouschka Laheij

“Mensen die stevig in hun carrière zitten, goed functionerende professionals, met een behoefte om te zien waar hun patronen vandaan komen kloppen bij mij aan. Hun vraag heeft vaak te maken met ergens voor durven staan en serieus genomen worden. Het gaat om het vinden van je eigen kracht, én om die ook te laten shinen.”
Lees meer >

Irene Sanders

“Je zou kunnen zeggen dat het toeval is dat ik binnen de HR werkzaam ben, maar het bevalt me heel goed. Mensen praten graag met me. Ze voelen zich blijkbaar prettig bij me.”
Lees meer > 

Marjolijn Gischler

“Ik ondersteun 40+ werknemers in het zetten van een volgende stap. Soms omdat ze toe zijn aan iets nieuws. Soms omdat ze zich niet gehoord en gezien voelen met als risico onvrede of uitval door ziekte.”
Lees meer >

Helen Verhaar-Alink

“De aanleiding om vertrouwenspersoon te worden is mijn overtuiging dat je altijd op een veilige plek je verhaal kwijt moet kunnen. Daar waar mensen in de omgeving al snel -vaak goed bedoeld- een mening hebben, luister ik als vertrouwenspersoon altijd zonder oordeel naar het verhaal.”

Lees meer >

Lisette Overduin-Jansen

“Eén van de belangrijkste eigenschappen van een vertrouwenspersoon is dat je een luisterend oor kan bieden. Mijn ervaring als coach komt mooi van pas bij mijn functie als vertrouwenspersoon.”

Lees meer >

Yvette Makarawung

“Ongewenste omgangsvormen; discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld en pesten komen helaas vaker dan we denken en binnen elke organisatie voor. Tot nu toe wordt dit naar mijn idee nog te vaak onderbelicht en te weinig en of te laat herkend.”
Lees meer >

Marijn Jansen

“Moedige gesprekken, waarbij het allemaal op tafel mag komen. Dat begeleid ik graag. Het onbespreekbare bespreekbaar maken.”
Lees meer >

Wieke Kneib-van der Laan

“Mijn instelling als zowel HR professional als coach, en wat ik mensen graag mee geef, is dat er altijd een keuze is. Zowel privé als professioneel. Voor werknemer en werkgever.”
Lees meer > 

Tia de Man

“eCoaching is anders dan face-to-face coaching. Het is bijna alsof ik als eCoach veiliger ben voor de coachees. Het contact is laagdrempeliger, frequenter en intenser.”
Lees meer >

Karin Groenenboom-de Bruijn

“Als vertrouwenspersoon ben ik er om aandacht te geven aan de ander zodat hij of zij zich gezien voelt. Mijn oordelen laat ik hierin los. De ander mag er echt zijn. Samen creëren we overzicht. Daardoor komt er beweging. Beweging kan ook zijn dat je kiest dat je iets niet doet, want het is nog steeds kiezen: “dit wil ik wel en dit wil ik niet”. Ik help de ander om weer de touwtjes terug in handen te nemen.”
Lees meer >

Lenny van den Brink

“Mensen nemen mij in vertrouwen, ze delen hun diepste geheim of verdriet. Doordat zij dit vertellen en doordat ik vragen stel ontstaat duidelijkheid. Dat helpt al. Mensen hebben er wat aan als ze tegen me aan kunnen praten. Het gaat om ingewikkelde vragen en dan merk ik dat ik de ander een stapje verder kan helpen. Soms alleen al door terug te vragen waardoor hij of zij inzicht krijgt. Na het eerste belletje is het voor de melder vaak al veel lichter.”

Lees meer >

Pamela van Dolderen

“Als mensen worstelen met het gevoel van veiligheid en blijheid op het werk dan is dat natuurlijk verschrikkelijk. Als vertrouwenspersoon lever ik een bijdrage aan de oplossing hiervan. Door mijn onafhankelijke, zelfstandige positie kan ik de integriteit waarborgen. Ik zie mensen graag gelukkig en zoek daarom altijd naar de verbinding tussen mensen. Als het doel is om met elkaar iets op te lossen, dan helpt het om te praten, te luisteren, minder snel te oordelen en dingen niet persoonlijk te nemen. Ik help daar graag bij.”

Lees meer >

Aad Schoenmakers

“Wat ik belangrijk vind, en dat is mijn persoonlijke missie, is dat iedereen recht heeft op een veilige werkplek. De werkgever heeft de plicht om deze werkplek te creëren. Daar mag meer focus op liggen. Wanneer je je in je werk niet veilig voelt ben je minder effectief en productief voor de organisatie. Maar je bent ook minder op je gemak als mens, minder gelukkig. Die veiligheid op de werkplek is zo essentieel. Dat is mijn drijfveer om het vak van vertrouwenspersoon professioneel op te pakken en uit te oefenen.”

Lees meer >